8 de marzo de 2009

El secret de la immortalitat

Molts personatges al llarg de la història han intentat aconseguir la recepta de l'eterna joventut, seguint les pistes d'un tresor ocult o sintetitzant pocions i beuratges prohibits, sense tenir èxit. Doncs bé, qui imaginava que aquest "secret" ja estava en mans dels éssers vius?

Concretament en mans de la Turritopsis Nutricula, una medusa capaç de retornar a la seva forma de pòlip (estat inicial o "d'immaduresa sexual") desprès d'arribar a l'estat de maduresa sexual ("final"). És a dir, que un cop acabat el seu cicle vital no mor com la resta d'éssers vius coneguts, sinó que en certa manera reneix altra vegada.



Aqusta medusa fa entre 4-5mm de diàmetre i arriba a la maduresa sexual en poques setmanes de vida. La "transformació" a pòlip (se suposa) s'aconsegueix gràcies al canvi de cèl·lules de la seva zona externa. El 100% dels individus estudiats al laboratori han retornat a l'inici del seu cicle vital desenes de vegades sense perdre cap tipus de informació genètica ni facultats.

A més, és una espècie amb una gran capactitat d'adaptació ja que es pot trobar a tots els mars i ocenas del món (fins i tot n'hi ha al Mediterrani!).





El "kit" de la qüestió està en pensar si algun dia es trobarà exactament el procediment concret que fan servir aquests cnidaris per tornar a la joventut, i s'aconsegueix manipular-lo de tal manera que sigui aplicable en éssers humans... no és el llenguatge genètic comú per tots els éssers vius? o.o





No hay comentarios:

Publicar un comentario